Citat despre Tara - George William Curtis

 Citat despre Tara - George William Curtis


"Tara unui om nu este o bucata precisa de pamant, de munti, ape, padure este un principiu si patriotismul este loialitatea fata de acest principiu."
 
George William Curtis
Scriitor american, s-a născut la 24 feb 1824. S-a stins din viaţa în data de 31 aug 1892, la varsta de 68 ani.

Mesaje, Sms-uri Urari si felicitari de Sf. Andrei – cu ocazia zilei de Sfantul Andrei

Mesaje, Sms-uri Urari si felicitari de Sf. Andrei –  cu ocazia zilei de Sfantul
Andrei



 * La multi ani, draga Andreea! Sa ai parte de impliniri, iar viata sa iti fie o incantare!
 * La multi ani, Andreea ! Asa cum soarele lumineaza pentru toata omenirea asa si tu imi luminezi mie viata .Fie-ti viata senina ca rasaritul de soare iar sufletul mereu curat si tanar ca roua de pe flori . Iti doresc o zi de neuitat care sa tina o viata intreaga!
 * Un cer albastru fara nori, In calea ta sa fie, Sa ai in viata numai noroc si bucurie! La Multi Ani!
 * Cu ocazia sarbatoririi numelui primiti un calduros "LA MULTI ANI"multa sanatate multe realizari si tot ce va doriti linga cei dragi.
 * Iti doresc ca de ziua numelui tau sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit si sa ai parte numai de bucurii in viata. La Multi Ani, de Sfantul Andrei!
 * Din mici crengute de brad, din flori si din iubire ti-am impletit un La Multi Ani aducator de Fericire! La multi Ani Andrei/Andreea!
 * Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani!
 * Cineva acolo sus te iubeste, dar cineva aici jos tine la tine si mai mult! La multi ani si te iubesc!
 * Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si insorite!
 * Cu ocazia zilei Sfintisorului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!
 * De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!
 * E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui ta si de aceea este o zi speciala! La Multi Ani!
 * Este doar inca o Sfanta, dar cea mai frumoasa dintre toate cele sfinte, caci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!
 * Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani Andrei!
 * Felicitari dragul meu cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani in cantec de clopotei de bucurie!
 * Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Multa sanatate! La multi ani!
 * Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!

Citat despre Tara - Romain Rolland

 Citat despre Tara - Romain Rolland

"Patria sunt eu, esti tu, e tot ceea ce iubim, tot ceea ce visam, tot ceea ce va fi cand nu vom mai fi noi."
Romain Rolland

Romain Rolland (n. 29 ianuarie 1866, Clamecy, Nièvre — d. 30 decembrie, 1944, Vézelay) a fost un scriitor francez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1915.

Citat despre Tara - Petre Tutea

 Citat despre Tara - Petre Tutea

"Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului. Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic. Nu ma pot imagina francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt roman prin vocatie, ca altfel nu pot sa ies. Tot ceea ce gandesc devine romanesc."

Petre Tutea

Petre Țuțea (n. 6 octombrie 1902, Boteni, județul Argeș - d. 3 decembrie 1991, București) a fost un eseist, filosof, economist și om politic comunist, apoi legionar român.

Barbu Stefanescu Delavrancea - Citat despre Tara

 Barbu Stefanescu Delavrancea -  Citat despre Tara


" Patria este pamantul plamadit cu sangele si intarit cu oasele inaintasilor. Pentru ca sa fie o patrie, trebuie mai intai sa fie religia stramosilor, sfanta cuminicatura a sufletelor calde adoratie a acelora, care au fost si nu mai sunt decat tarana si oase. "

Barbu Stefanescu Delavrancea
 Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost un scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Capitalei.  Născut: 11 aprilie 1858, România Decedat: 29 aprilie 1918



Recomandari : Citate Patriotice / Citate despre Romania


John F. Kennedy - Citat despre Tara

 John F. Kennedy - Citat despre Tara 


"Nu intrebati ce poate sa faca tara pentru voi, intrebati-va ce puteti face voi pentru tara."

John F. Kennedy

John Fitzgerald Kennedy, cunoscut și ca John F. Kennedy, JFK sau "Jack Kennedy", a fost cel de-al treizeci și cincilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Citate despre Tara - Mihail Kogalniceanu

 Citate despre Tara  - Mihail Kogalniceanu

 

"N-as schimba saraca Moldova nici pentru intaiul tron din lume."

Mihail Kogalniceanu
 
Mihail Kogălniceanu - om politic, orator, istoric, prozator, memoralist, a ocupat un loc de seamă în secolul XIX românesc. S-a născut la Iaşi la 6 septembrie 1817 dintr-o vechie familie moldoveană

Citate despre Tara - Nicolae Iorga

Citate despre tara - Nicolae Iorga

"Pentru cei ce nu mă cunosc, sunt omul care, niciodată, n-am cerut nimic. Tara are dreptul să ceară de la noi orice, dar noi nu avem dreptul să-i cerem nimic."

Nicolae Iorga

 Nicolae Iorga (născut Nicu N. Iorga, n. 6 iunie 1871 (S.N. 18 iunie), Botoșani, d. 27 noiembrie 1940, Strejnic, județul Prahova) a fost un istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar și academician român.

 Recomandari : Citate Patriotice / Citate despre Romania

Citate despre patrie de Napoleon Bonaparte

 Citate despre patrie de Napoleon Bonaparte


"Dragostea de patrie este cea dintâi religie a omului civilizat." de Napoleon Bonaparte

"Devotamentul faţă de patrie este cea dintâi dintre virtuţi." Napoleon Bonaparte

"Încălcarea legii în numele patriei nu constituie un act criminal." citat din Napoleon Bonaparte



Napoleon Bonaparte a fost un lider politic și militar al Franței, ale cărui acțiuni au influențat puternic politica europeană de la începutul secolului al XIX-lea. Născut: 15 august 1769, Ajaccio, Franța
Decedat: 5 mai 1821, Longwood


Citate, Cugetari si Aforisme despre Patrie



 Citate, Cugetari si Aforisme  despre Patrie


Nu trăiesc pentru mine, ci pentru patria mea. citat din Iulius Cezar

În faţa zeilor şi a oamenilor cu judecată, patria este mai preţuită, mai sfântă, mai respectată decât mama, decât tata, decât toţi strămoşii. Pentru patrie, chiar când ne supără, trebuie să avem veneraţie, supunere şi îngrjire. citat din Socrate

Să fie oare pentru noi existenţa un exil şi neantul o patrie? citat din Emil Cioran

Nu trebuie să-ţi iubeşti patria pentru că este mare, ci pentru că este a ta. Anonim

Acolo unde este libertatea, se află şi ţara mea. citat din Benjamin Franklin

Pâinea în patria ta e mai bună decât prăjiturile în ţară străină. Voltaire

Fii om, fii drept şi recunoaşte că, pe deasupra ambiţiilor, intrigilor şi urilor, este Patria, este veşnicia neamului, şi că acolo trebuie să ne întâlnim totdeauna, chiar dacă nu ne înţelegem de fiecare dată. citat din Ion Antonescu

Prevăd un al treilea război mondial, care va pune omenirea pe adevăratele ei temelii sociale. Ca atare, dumneavoastră şi urmaşii dumneavoastră veţi face mâine ceea ce eu am încercat să fac astăzi, dar am fost înfrânt! Dacă aş fi fost învingător, aş fi avut statui în fiecare oraş al României. Cer să fiu condamnat la moarte şi refuz dinainte orice graţiere. În felul acesta, voi fi sigur că voi muri pe pământul Patriei, în schimb voi, ceilalţi, nu veţi fi siguri dacă veţi mai fi aici când veţi fi morţi. citat din Ion Antonescu în proces

Recomandari : Citate Patriotice / Citate despre Romania



Citate despre Craciun - Mihai Eminescu

Sarbatori de iarna  - Citate

 " Colinde, colinde, E vremea colindelor Caci ghiata se 'ntinde, Asemeni oglindelor."

Mihai Eminescu

 
Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani - d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Citate despre Tara - Spiru Haret

 Citate despre Tara - Spiru Haret


"A nu sprijini lupta pentru luminarea poporului, a lucra contra existentei tarii, este tot una."

Spiru Haret


 Spiru Haret (născut la data de 15 februarie 1851 în Iaşi şi decedat la data de 17 decembrie 1912 în Bucureşti) a fost un matematician român, astronom, pedagog, reformator al învăţământului românesc, ministru

Recomandari : Citate Patriotice / Citate despre Romania